Logo home

Hardlopers zorgen voor mooi bedrag Frion Festival

Ze zijn er maar wát blij mee. Namens de Vrienden van Frion nam Roel Ramaker een cheque van maar liefst € 1.250,- in ontvangst uit handen van de organisoren van de Zwolse Halve Marathon. Frion Festival was één van de drie goede doelen van het jaarlijkse hardloopfestijn op 11 juni 2022.

20 oktober 2022

Een man met kort haar kijkt met een glimlach in de camera. In zijn handen houdt hij een cheque. Bovenin de cheque een foto van gezichten van hardlopers. Daaronder staat: € 1.250 Frion Festival.

"Geweldig", zegt Roel die al jaren betrokken is bij het Frion Festival. "Het is een mooi bedrag dat we kunnen inzetten voor de volgende edities." Hardlopers kunnen er tijdens de inschrijving voor de Zwolse Halve Marathon (vrijblijvend) voor kiezen om geld te doneren aan één van de daaraan gekoppelde goede doelen. Dit jaar was het Frion Festival daar één van.

Samen hardlopen

De goede doelen ontvingen ook nog eens vijftig startbewijzen voor het Zwolse hardloopevenement. Roel: "We waren superblij dat we geselecteerd waren. Naast dat we goede contacten hebben gelegd met onder andere de gedeputeerde, gemeente en de organisatie van de Zwolse Halve Marathon, hebben we er ook een leuk feestje van gemaakt. Ons hoofddoel was natuurlijk verbinden, en sponsoren, organisatie en Frion-clienten en - medewerkers samen te laten hardlopen. En ja, er lopen dan dus 53 deelnemers met het Frion-festival op hun shirt. Wat een reclame is dat. Daar waren we wel trots op."

Een man met een zwart jasje, zwart shirt en zwarte spijkerbroek houdt een rechthoekig vel papier (de cheque) in zijn handen. Hij kijkt met een blij gezicht de camera in. Achter hem hangt een spiegel in een bijzondere vorm.
"Er liepen 53 deelnemers met het Frion-festival op hun shirt. Daar waren we wel trots op!"

Roel Ramaker, Bestuurslid Vrienden van Frion

Meer nieuws

  • Frion Festival 2022 was geslaagd feest

    Wauw, wat was het een feest. Op zondag 22 mei 2022 vond de negende editie van het Frion Festival plaats. Na twee jaar konden we er eindelijk weer live van genieten in Schouwburg De Spiegel.

  • Cliënten Frion blij met Duofiets en speelgoed

    De Vrienden van Frion maken bijzondere wensen van Frionbewoners en -deelnemers met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

  • Frion Festival 2021 - Een bijzondere editie

    Oh, wat was het dit jaar spannend of het Frion Festival door kon gaan en vooral hoe. Door corona helaas geen groot feest met publiek in theater De Spiegel dit jaar. Maar wél een eigen Frion-lied!