Logo home

IJsselbolder verandert tijdelijk in gezellige boerderij

Twee schapen en een geit keken op 16 november rustig herkauwend door het raam van één van de groepen op de IJsselbolder naar binnen. Zij stonden samen met ander dieren op het terrein in Zwolle. Dankzij de Vrienden van Frion. Omdat niet iedereen genoeg energie heeft om op vakantie te gaan, organiseerden collega’s van de IJsselbolder met hun sponsoring een Boerderijweek.

5 december 2023

Twee cliënten in een rolstoel met begeleiders bij een witte pony, een bruine pony, schapen en een geit. Die staan binnen een omheining met stro. Een vrouw met zwarte kleren praat met mannen in zwarte jassen. Achteraan een vrouw met kind met rode laarsjes.

De ochtend van 16 november was druk en gezellig, en zelfs het zonnetje liet zich even zien. Alle bewoners van de IJsselbolder konden even kijken of de dieren een aai geven. Samen met twee pony’s waren twee schapen en een geit van Keet op Locatie op bezoek. Bewoners genoten van hun aanwezigheid. 

Verder stonden er de hele week strobalen (geleend van ruitersportcentrum Zwolle) en klompen van De Welkoop in Heino. Deze winkel sponsorde ook nog eens pantoffels in de vorm van een klomp. Het boerenleven in Zwolle-Zuid. 

Deze activiteit werd mogelijk gemaakt met financiering van de Stichting Vrienden van Frion.

Meer nieuws

  • Vrienden van Frion vervullen prachtige wensen

    Een projector die de mooiste beelden op de muren projecteert, knutsel-, ontspan-, en bakspullen, een systeem waarmee je in de huiskamer heerlijk op pad kunt gaan en kunt bewegen en een feestelijke muurschildering. Het zijn een paar van de wensen die de Vrienden van Frion het afgelopen voorjaar in vervulling konden laten gaan bij Frion. Klik op de foto's voor een vergroting.

  • Tiende editie Frionfestival vol talent en magie!

    Het Frionfestival knalde er in de jubileumeditie he-le-maal uit op zondag 21 mei. Alleen al het voorprogramma was om van te smullen. Mede-georganiseerd door de eerstejaars studenten maatschappelijke zorg van Landstede Zwolle. De muzikale show van de Meander Bigband en de twee toffe toneelvoorstellingen van toneelgroep Musika met natuurlijk cliënten in de hoofdrol, waren al geweldig. Toen moest de slagroom op de taart (we doen in laagjes :)) nog komen: de optredens op het grote podium in het theater.

  • Hardlopers zorgen voor mooi bedrag Frion Festival

    Ze zijn er maar wát blij mee. Namens de Vrienden van Frion nam Roel Ramaker een cheque van maar liefst € 1.250,- in ontvangst uit handen van de organisoren van de Zwolse Halve Marathon. Frion Festival was één van de drie goede doelen van het jaarlijkse hardloopfestijn op 11 juni 2022.