Logo home

Vrienden van Frion vervullen prachtige wensen

Een projector die de mooiste beelden op de muren projecteert, knutsel-, ontspan-, en bakspullen, een systeem waarmee je in de huiskamer heerlijk op pad kunt gaan en kunt bewegen en een feestelijke muurschildering. Het zijn een paar van de wensen die de Vrienden van Frion het afgelopen voorjaar in vervulling konden laten gaan bij Frion. Klik op de foto's voor een vergroting.

16 augustus 2023

Iemand ligt op een bed. De persoon kijkt naar de mooie projectie op de muur. Een grote roze cirkel met blauwe, witte en gele vlakken erin.

Cliënten Werkeren kunnen bewegen en op pad in huis

De cliënten van locatie Werkeren werden verrast met het mede mogelijk maken van de vervulling van de wens om binnen te kunnen bewegen. Vrienden van Frion droeg bij aan de aanschaf van een Silverfit Alois met de motomed beentrainer. Bewoners kunnen er nu ook fijn een stukje mee fietsen!

Ziet hij er niet prachtig uit? Als je tegenwoordig op de gang loopt op de Commissarislaan 35-10 in Zwolle, zie je een hoop vrolijke kleuren! Schilder Alexandra Dresser maakte een levendige wandschildering met mooie felle kleuren. Een mooie wens met een mooi resultaat.

Cliënten van Dagbesteding Op Locatie Staatsmanlaan kunnen fijn ontspannen, knutselen en bakken

Deelnemers van de DOL (Dagbesteding op Locatie) op de Staatsmanlaan knutselen wat af. Ze zijn al druk bezig met het maken van sieradendoosjes voor de kerstmarkt bijvoorbeeld. Daarnaast kunnen ze naar hartelust bakken en ontspannen met het gekleurde speldoek. Dat ziet er goed uit!

Blij met bijzondere nieuwe projector

De Solar 100 led projector met motorwiel zorgt voor een extra fijne beleving in de Snoezelkamer van Commissarislaan 35 - 1. Hij projecteert prachtige beelden en kleuren op de muren. 

Meer nieuws

  • IJsselbolder verandert tijdelijk in gezellige boerderij

    Twee schapen en een geit keken op 16 november rustig herkauwend door het raam van één van de groepen op de IJsselbolder naar binnen. Zij stonden samen met ander dieren op het terrein in Zwolle. Dankzij de Vrienden van Frion. Omdat niet iedereen genoeg energie heeft om op vakantie te gaan, organiseerden collega’s van de IJsselbolder met hun sponsoring een Boerderijweek.

  • Tiende editie Frionfestival vol talent en magie!

    Het Frionfestival knalde er in de jubileumeditie he-le-maal uit op zondag 21 mei. Alleen al het voorprogramma was om van te smullen. Mede-georganiseerd door de eerstejaars studenten maatschappelijke zorg van Landstede Zwolle. De muzikale show van de Meander Bigband en de twee toffe toneelvoorstellingen van toneelgroep Musika met natuurlijk cliënten in de hoofdrol, waren al geweldig. Toen moest de slagroom op de taart (we doen in laagjes :)) nog komen: de optredens op het grote podium in het theater.

  • Hardlopers zorgen voor mooi bedrag Frion Festival

    Ze zijn er maar wát blij mee. Namens de Vrienden van Frion nam Roel Ramaker een cheque van maar liefst € 1.250,- in ontvangst uit handen van de organisoren van de Zwolse Halve Marathon. Frion Festival was één van de drie goede doelen van het jaarlijkse hardloopfestijn op 11 juni 2022.