Logo home

Frion Festival 2022 was geslaagd feest

Wauw, wat was het een feest. Op zondag 22 mei 2022 vond de negende editie van het Frion Festival plaats. Na twee jaar konden we er eindelijk weer live van genieten in Schouwburg De Spiegel.

13 juni 2022

Bezoekers van het Frion Festival staan samen te dansen op het podium

Op de zonovergoten markt voorafgaand aan de show, verkochten locaties eigen producten. Je kon met de trein, een gratis ijsje eten of konijnen knuffelen. Binnen in Schouwburg De Spiegel, was een improvisatietoneelstuk gaande. 

Frion All Star-koor

Om 15.00 uur 's middags brak  de spetterende show los. Met talenten die in hun eentje of samen met Zwolse artiesten op het podium straalden. Ze zongen, gaven een drumsolo of lieten hun gitaren gillen. Van Nederlandse meezingers tot Iron Maiden. Er kwam van alles voorbij. Dit jaar was er ook een bijzondere plek voor het Frion All Star-koor dat het inmiddels bekende Frionlied ten gehore bracht. Het Frionlied is vorig jaar geschreven en gecomponeerd door Astrid Zijlstra en Geraldine Swartjes. Twee artiesten die bijna elk Frion Festival wel met de deelnemers op het podium staan om samen te zingen en muziek te maken. 

Opbrengst en sponsoren

De opbrengsten van het Frion Festival gaan naar de Vrienden van Frion. Het sponsorevenement bestaat uit een markt, een theatervoorstelling en een Charité Diner met een veiling. Kijk voor meer informatie op www.frionfestival.nl.

Meer nieuws

  • IJsselbolder verandert tijdelijk in gezellige boerderij

    Twee schapen en een geit keken op 16 november rustig herkauwend door het raam van één van de groepen op de IJsselbolder naar binnen. Zij stonden samen met ander dieren op het terrein in Zwolle. Dankzij de Vrienden van Frion. Omdat niet iedereen genoeg energie heeft om op vakantie te gaan, organiseerden collega’s van de IJsselbolder met hun sponsoring een Boerderijweek.

  • Vrienden van Frion vervullen prachtige wensen

    Een projector die de mooiste beelden op de muren projecteert, knutsel-, ontspan-, en bakspullen, een systeem waarmee je in de huiskamer heerlijk op pad kunt gaan en kunt bewegen en een feestelijke muurschildering. Het zijn een paar van de wensen die de Vrienden van Frion het afgelopen voorjaar in vervulling konden laten gaan bij Frion. Klik op de foto's voor een vergroting.

  • Tiende editie Frionfestival vol talent en magie!

    Het Frionfestival knalde er in de jubileumeditie he-le-maal uit op zondag 21 mei. Alleen al het voorprogramma was om van te smullen. Mede-georganiseerd door de eerstejaars studenten maatschappelijke zorg van Landstede Zwolle. De muzikale show van de Meander Bigband en de twee toffe toneelvoorstellingen van toneelgroep Musika met natuurlijk cliënten in de hoofdrol, waren al geweldig. Toen moest de slagroom op de taart (we doen in laagjes :)) nog komen: de optredens op het grote podium in het theater.