Logo home

Frion Festival 2022 was geslaagd feest

Wauw, wat was het een feest. Op zondag 22 mei 2022 vond de negende editie van het Frion Festival plaats. Na twee jaar konden we er eindelijk weer live van genieten in Schouwburg De Spiegel.

13 juni 2022

Bezoekers van het Frion Festival staan samen te dansen op het podium

Op de zonovergoten markt voorafgaand aan de show, verkochten locaties eigen producten. Je kon met de trein, een gratis ijsje eten of konijnen knuffelen. Binnen in Schouwburg De Spiegel, was een improvisatietoneelstuk gaande. 

Frion All Star-koor

Om 15.00 uur 's middags brak  de spetterende show los. Met talenten die in hun eentje of samen met Zwolse artiesten op het podium straalden. Ze zongen, gaven een drumsolo of lieten hun gitaren gillen. Van Nederlandse meezingers tot Iron Maiden. Er kwam van alles voorbij. Dit jaar was er ook een bijzondere plek voor het Frion All Star-koor dat het inmiddels bekende Frionlied ten gehore bracht. Het Frionlied is vorig jaar geschreven en gecomponeerd door Astrid Zijlstra en Geraldine Swartjes. Twee artiesten die bijna elk Frion Festival wel met de deelnemers op het podium staan om samen te zingen en muziek te maken. 

Opbrengst en sponsoren

De opbrengsten van het Frion Festival gaan naar de Vrienden van Frion. Het sponsorevenement bestaat uit een markt, een theatervoorstelling en een Charité Diner met een veiling. Kijk voor meer informatie op www.frionfestival.nl.

Meer nieuws

  • Hardlopers zorgen voor mooi bedrag Frion Festival

    Ze zijn er maar wát blij mee. Namens de Vrienden van Frion nam Roel Ramaker een cheque van maar liefst € 1.250,- in ontvangst uit handen van de organisoren van de Zwolse Halve Marathon. Frion Festival was één van de drie goede doelen van het jaarlijkse hardloopfestijn op 11 juni 2022.

  • Cliënten Frion blij met Duofiets en speelgoed

    De Vrienden van Frion maken bijzondere wensen van Frionbewoners en -deelnemers met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

  • Frion Festival 2021 - Een bijzondere editie

    Oh, wat was het dit jaar spannend of het Frion Festival door kon gaan en vooral hoe. Door corona helaas geen groot feest met publiek in theater De Spiegel dit jaar. Maar wél een eigen Frion-lied!