Logo home

Cliënten De Molenkamp blij met tablets

Op een tablet kun je een nieuw recept opzoeken voor een taart. Of je gebruikt hem om inspiratie op te doen voor nieuwe houtwerken. En voor even lekker ontspannen in de pauze is ‘ie ook perfect. De wens van de deelnemers van Werk- en Leercentrum De Molenkamp was duidelijk: tablets! Dat die wens in vervulling kon gaan, was een feestje.

16 oktober 2020

Een blije vrouwelijke deelnemer van dagbesteding de Molenkamp houdt trots een tablet in verpakking omhoog.

Ze gingen aanvankelijk voor twee, maar het werden er meer. “Door voor iets goedkopere tablets te kiezen, konden we er meer kopen", vertelt werkbegeleider Stefanie Diekmeijer. “En aangezien niemand er ingewikkelde dingen mee wil doen, kon dat makkelijk. Cliënten zoeken er recepten mee op of ideeën voor het werken met hout. En in de pauze doen ze een spelletje of kijken ze naar YouTube.”

Veelvuldig gebruikt

Villa Vitaal heeft genoeg aan één tablet. De andere groepen van de dagbestedingslocatie hebben er twee. “Onze cliënten zijn er heel blij mee, vervolgt Stefanie. “Ze worden veelvuldig gebruikt.”

Meer nieuws

  • IJsselbolder verandert tijdelijk in gezellige boerderij

    Twee schapen en een geit keken op 16 november rustig herkauwend door het raam van één van de groepen op de IJsselbolder naar binnen. Zij stonden samen met ander dieren op het terrein in Zwolle. Dankzij de Vrienden van Frion. Omdat niet iedereen genoeg energie heeft om op vakantie te gaan, organiseerden collega’s van de IJsselbolder met hun sponsoring een Boerderijweek.

  • Vrienden van Frion vervullen prachtige wensen

    Een projector die de mooiste beelden op de muren projecteert, knutsel-, ontspan-, en bakspullen, een systeem waarmee je in de huiskamer heerlijk op pad kunt gaan en kunt bewegen en een feestelijke muurschildering. Het zijn een paar van de wensen die de Vrienden van Frion het afgelopen voorjaar in vervulling konden laten gaan bij Frion. Klik op de foto's voor een vergroting.

  • Tiende editie Frionfestival vol talent en magie!

    Het Frionfestival knalde er in de jubileumeditie he-le-maal uit op zondag 21 mei. Alleen al het voorprogramma was om van te smullen. Mede-georganiseerd door de eerstejaars studenten maatschappelijke zorg van Landstede Zwolle. De muzikale show van de Meander Bigband en de twee toffe toneelvoorstellingen van toneelgroep Musika met natuurlijk cliënten in de hoofdrol, waren al geweldig. Toen moest de slagroom op de taart (we doen in laagjes :)) nog komen: de optredens op het grote podium in het theater.